Fiat-baas Sergio Marchionne maakt pas op 21 april bekend hoe de integratie van de merken van Fiat en Chrysler er precies uit komt te zien. De Italiaanse krant La Stampa weet al te melden dat het Europese avontuur van Dodge ten einde is.

De merken van Fiat en Chrysler worden in de nabije toekomst verregaand in elkaar geïntegreerd.

Op 21 april maakt Fiat’s Allerhoogste, Sergio Marchionne, bekend wat de plannen met de merken precies zijn. Er wordt bijvoorbeeld bekend wat de toekomst van Lancia is buiten Europa en hoe de Amerikaanse carrière van Alfa Romeo er uit komt te zien.  

De Italiaanse krant La Stampa licht alvast een tipje van de sluier op en weet te melden dat de dagen van Dodge op het oude continent zijn geteld. De modellen van Dodge krijgen volgens de krant een Fiat-logo op de neus.

Najaar

Vanaf het najaar komt de Nitro als Fiat op de markt en in het voorjaar van 2011 zal bij die auto het DNA van Fiat en Dodge worden gemengd. Dat betekent dat er een op Amerikaanse leest geschoeide SUV staat, met ‘groene’ Europese techniek.

De Dodge Journey wordt eveneens omgedoopt tot Fiat en gaat de Ulysse vervangen. Die mpv hoort bij het kwartet Citroën C8, Peugeot 807 en Lancia Phedra. In tegenstelling tot zijn broeders, is de Ulysse al enige tijd niet meer leverbaar in Nederland.

Chrysler

Naar verwachting gaan de modellen van Lancia in de toekomst buiten Italië als Chrysler door het leven. Aan Jeep wordt verder niet getornd. Dat merk mag zichzelf blijven.

Het commerciële netwerk van de Amerikanen in Europa wordt volgens La Stampa geheel gereorganiseerd en geïntegreerd met dat van Fiat.