AMSTERDAM - Alfa Romeo viert dit jaar het eeuwfeest. Op het concours d’elegance in Pebble Beach wordt daarbij uitgebreid stilgestaan. Alfa Romeo doet de kers op de taart met concept car van een 4C – een klein broertje van de 8C.

Alfa Romeo toont komende augustus op het concours d’elegance in Pebble Beach een concept car van een 4C. Dat moet een klein broertje zijn van de 8C.

Dat meldt het Amerikaanse Automobile Magazine. De auto wordt getoond in het kader van het honderdjarig bestaan van het merk.

4C

De 4C wordt een lichtgewicht studiemodel die het logische vervolg van de 8C moet zijn. Hij is wel een stuk bereikbaarder dan die exclusieve sportauto en doet het dan ook zonder koolstofvezel onderdelen en exotische V8-motor. Naar verluidt krijgt de 4C de beschikking over een 250 pk viercilinder en achterwielaandrijving met een transaxle-constructie.

Gelimiteerd

De productieversie verschijnt enige tijd na de komst van de concept car en wordt gelimiteerd tot een oplage van vijfduizend exemplaren. Na de roadster volgt een coupéversie. Er wordt een prijs genoemd van 50.000 euro – weliswaar zonder BPM. Hoe de 4C er precies uit gaat zien, weten we nog niet. Zelf vinden we de illustratie van een nieuwe Duetto, die onze tekenaar enige tijd geleden maakte, een mooi voorstel.