AMSTERDAM - Officieel is er nog geen groen licht voor het productieklaar maken van de Porsche 918, maar het moet vreemd lopen, wil de hybride sportauto niet op de markt komen.

De Porsche 918 Spyder concept was de verrassing van de Autosalon van Genève. In minder dan vijf maanden is de auto de tekentafel ontgroeid en een concept car geworden.

Tegenover het Engelse Autocar bevestigt Porsche-directeur Michael Macht dat de sterren gunstig staan voor de nieuwe supersportauto.

Toekomst

“Binnen Porsche is er niemand die de 918 niet wil maken,” vertelt hij. “De respons op de auto is fantastisch. We gaan potentiële kopers vragen om een voorlopig koopcontract te tekenen. De 918 Spyder is het antwoord op de vraag of er in de toekomst nog sportauto’s kunnen bestaan. Velen beweren dat het een uitstervend ras is, maar deze auto bewijst het tegendeel.”

Opvolger

In de 918 Spyder is een 500 pk sterke V8 gekoppeld aan twee elektromotoren die er nog eens 218 pk bovenop gooien. Volgens Porsche is deze auto sneller op de Nordschleife dan de toch al niet kinderachtige Carrera GT. De 918 wordt dan ook gezien als opvolger van dat model.