AMSTERDAM - Ook van de nieuwe Focus zal een snelle versie komen. Die vervangt de ST. Of er ook een nieuwe RS op de planning staat, is nog niet duidelijk.

Ford heeft in de coulissen van de Autosalon van Genève gemeld dat we ook weer een snelle versie van de nieuwe Focus kunnen verwachten. Die vervangt de ST; het wordt namelijk niet zo’n rouwdouwer als de RS.

De snelle Focus levert een cilinder in: de vijfpitter uit de huidige ST wordt vervangen door een viercilinder van de nieuwe Ecoboost generatie.

Over het aantal pk’s wordt nog niets losgelaten. De 2.0 EcoBoost SCTi levert al 203 pk en daarmee kan het speculeren beginnen. Het zal in elk geval niet minder worden dan de 225 van de huidige ST. Ook zal Ford zich niet willen laten kennen en méér willen bieden dan de 260 van de Mazda 3 MPS. Met de ‘revo knuckle’-ophangingstechniek heeft Ford in elk geval gereedschap in huis om dat geweld op de vooras los te laten.

Wanneer de nieuwe snelle Focus komt, is eveneens nog niet duidelijk. Wel weten we dat de auto, net als de burger-uitvoeringen, zowel in Europa als de VS zal worden verkocht.