AMSTERDAM - Het Corvette-gamma gaat qua hoeveelheid uitvoeringen steeds meer op dat van de Porsche 911 lijken. Na de Corvette Grand Sport die vergelijkenis met een Z06 vertoont, komt er nu een Z06 Carbon Limited Edition die weer op een ZR1 wil lijken.

De Z06 Carbon Limited Edition komt in een oplage van 500 exemplaren. Vorige week maakte Chevrolet Europe bekend dat het de Grand Sport naar Europa haalt, een opgeleukte versie van de gewone Corvette, of deze speciale Z06 komt is nog niet bekend.

De Z06 heeft een 512 pk sterke motor, de Carbon Limited Edition krijgt een uiterlijk dat doet denken aan de nog weer sterkere ZR1.

Met Brembo keramische remmen van de ZR1, 20 spaaks lichtmetalen wielen en Magnetic Selective Ride Control moet de Z06 Carbon Limited Edition op het circuit meer klaarspelen dan een gewone Z06. Chevrolet belooft een drie seconden snellere rondetijd op Laguna Seca.

Verder heeft de speciale uitvoering zwart getinte koplampunits, een spoiler in ZR1-stijl, en zijn zaken als de motorkap van koolstofvezel.