De vakbonden van Opel Antwerpen zien niets in het plan van GM om de fabriek in Antwerpen over te doen aan een investeerder.

Rüsselsheim wil de productiefaciliteit overdoen aan een andere partij, en een minderheidsbelang in Opel Antwerpen houden. Het plan van Opel voorziet in werkgelegenheid voor 400 man.

Er werken 2.600 mensen bij Opel Antwerpen. Dat is 5 procent op een totaal van 48.000 banen bij Opel en Vauxhall in Europa.

Afgelopen maandag deed GM de vakbonden van Opel Antwerpen een nieuw voorstel waarmee sluiting van de fabriek wordt voorkomen. Alleen de Astra Twin Top blijft dan nog in productie in de Belgische fabriek, waarmee 400 mensen hun baan kunnen behouden. Voorts zoekt GM een investeerder die Opel Antwerpen overneemt.

Voorstel

De vakbonden zien niets in het plan en komen met een ander voorstel. Zij denken niet dat de fabriek met een productie van 40.000 auto’s per jaar te klein is om te overleven. De vakbonden stellen voor dat GM tot 2012 minimaal productie van 60.000 auto’s per jaar garandeert. In de Belgische krant De Standaard staat dat de vakbonden voorstellen om naast de Astra Twin Top ook de vorige Astra in Antwerpen in productie blijft. Die wordt in Oost-Europa nog aan de man gebracht.