AMSTERDAM - Hij stond een beetje achteraf op de salon in Genève, maar deze Quant zou best eens de supercar van de toekomst kunnen zijn. Hij rijdt geheel emissievrij en haalt 377 km/u.

De Quant van zonnecellenpionier NLV hebben we al eens gezien op de stand van Koenigsegg. Nu heeft het bedrijf zijn eigen plek en is de naam Koenigsegg niet meer te vinden bij dit project.

De auto heeft vleugeldeuren en biedt plaats aan vier personen. De Quant is voorzien van een dunne laag folie met zonnecellen op de carrosserie. Die voedt de elektronica in de auto en helpt mee de accu’s op te laden.

Quant

Om het gewicht te beperken, is het chassis van de Quant opgetrokken uit koolstofvezel. In totaal legt de achterwielaandrijver 1.680 kilo op de schaal. De Quant heeft een lengte van 4,88 meter, is 1,34 meter hoog en 2,02 meter breed.

De vier elektromotoren hebben elk een vermogen van 150 kW. Dat komt dus op een totaaltje van 800 pk. Het koppel is 1.500 Nm. Het levert een topsnelheid op van 377 km/u en de sprint van 0 naar 100 voltrekt zich met 2,8 seconden in een oogwenk.

Er zijn dikke plannen met deze auto. Dit jaar wordt de Quant uitontwikkeld en volgend jaar moet de auto al klaar zijn voor productie. Een richtprijs van dit snoepje is nog niet bekend.