Minister van Verkeer en Waterstaat Eurlings zet de laatste tijd met grote regelmaat de spade in de grond om een weg aan te pakken. Gisteren gaf de Limburger het startschot voor de verbreding van de A12 tussen Woerden en Gouda.

Rijkswaterstaat maakt eindelijk werk van de A12 om de fileproblemen aan te pakken. In januari 2010 ging de spitsstrook open tussen Gouda en het Prins Clausplein en dat oogstte direct succes.

Op het traject is de filezwaarte met 30 procent afgenomen. Deze 11 kilometer lange spitsstrook sluit straks aan op de spitsstrook waaraan nu begonnen is tussen Woerden en Gouda.

Deze wordt 18 kilometer lang, waardoor er tussen Utrecht en Den Haag een spitsstrook van bijna 30 kilometer lang ontstaat.

Spoedaanpak

Het aanpakken van de A12 maakt deel uit van de dertig Spoedaanpakprojecten. Met de A1 Hoevelaken-Barneveld en de A2 Holendrecht –Maarssen kon al begonnen worden voordat de Spoedaanpak Wegen door de Eerste Kamer was goedgekeurd.

Eurlings heeft ook zijn tanden gezet in de A4 en de A15. Het moet allemaal leiden tot een Randstad die een stuk bereikbaar is.