Opel neemt afscheid van Suzuki als partner bij de ontwikkeling van een nieuwe Agila. Nu Suzuki er dik in zit bij Volkswagen, scheiden de wegen.

De opvolger van de Opel Agila wordt niet meer ontwikkeld in samenwerking met Suzuki. Dat meldt de marketing- en verkoopdirecteur Alain Visser. De samenwerking is niet meer mogelijk omdat Volkswagen tegenwoordig een flink aandeel in Suzuki heeft. Alleen nog voor het bestaande model blijft het verbond bestaan.

Het afscheid van Suzuki betekent niet dat de Agila geen opvolger krijgt. Visser ziet nog steeds levensvatbaarheid voor de auto die in de toekomst niet alleen de drie- en vijfdeurs Corsa naast zich heeft, maar ook een kleine A-segment-auto, die Opel nu als de donder aan het ontwikkelen is. Visser wil bij een rap groeiende kleine auto-markt geen modellen uit dat segment schrappen.

Met wie in de toekomst de nieuwe Agila wordt ontwikkeld, is nog niet duidelijk. De levencyclus van het huidige model, het zijn broertje Suzuki Splash, lopen nog tot 2012. Beide auto’s worden gebouwd in Suzuki’s vestiging in het Hongaarse Esztergom.