In de tweede helft van dit jaar verwachten we de stationwagenversie van de BMW 5-serie. We hadden al eens een prototype gezien die weinig te raden over liet, maar nog nimmer zagen we de nieuwe 5-serie Touing op Nederlandse bodem. Een lezer spotte ‘m op de A2 bij Maastricht.

AutoWeek-lezers hebben hun ogen doorgaans niet in hun zak. Je moet als testrijder dus wel veel geluk hebben, wil je door Nederland reizen en niet op deze site terechtkomen. Deze testrijder van BMW was in Nederland onderweg en werd gespot door Silvester Hommeles uit Uden. Om precies te zijn op 2 maart om 13.58 uur. Overigens hebben we de nieuwe Touring al eerder op deze plek laten zien.

Deze maand start BMW met de verkoop van de 5-serie sedan. De Touring komt er traditioneel wat later bij. We verwachten ‘m in de tweede helft van 2010, maar de auto is nu al zo goed als klaar. Verder is het niet ingewikkeld te bedenken hoe het motorenprogramma van de 5-serie Touring er uit komt te zien. Doorgaans is die exact het zelfde als bij de sedan. Het bij de 5-serie alleen altijd even afwachten of M GmbH ook de stationwagen gaat aanpakken. We zijn benieuwd!