Minister de Jager van Financiën heeft bekend gemaakt dat de accijns op E85 omlaag gaat. De accijnsdruk op deze brandstof gaat met 27 procent omlaag.

Op een liter E85, dat voor 70 tot 85 procent uit bio-ethanol bestaat en voor de rest uit normale benzine, zit net zo veel accijns op gewone benzine.

Maar op een liter Euro 95 kom je 27 procent meer kilometers afleggen en daardoor betaal je voor E85 meer accijns.

Daarom heeft het Ministerie van Financiën besloten om de accijns op deze alternatieve brandstof met 27 procent te verlagen. Vanaf 1 april kunnen pomphouders die E85 aanbieden 27 procent van het accijnstarief terugkrijgen van de Belastingdienst.

Tankstations

Bio-ethanol is nu bij meer dan 25 tankstations in Nederland verkrijgbaar. Bij de Tamoil-tankstations was bio-ethanol al verkrijgbaar voor de prijs van Euro 95, door de accijnsverlaging kan de prijs ook bij de andere aanbieders zakken.

Auto’s waarmee je E85 kunt tanken zijn volop verkrijgbaar. Ford biedt diverse Flexifuel uitvoeringen aan, bij Saab hebben de modellen die deze brandstof lusten de toevoeging Biopower en ook bij Volvo zijn er diverse ‘F’-versies. Zo kun je in de V70 en S80 de 2,0-liter benzine ook voltanken met E85.