AMSTERDAM - Hispano Suiza is terug. Anderhalve week geleden maakten wij hier al melding van, en op de Autosalon van Genève hebben we extra informatie voor u vergaard.

De Hispano Suiza Granturismo V10 Supercharged, zoals de auto voluit heet, heeft de Audi R8 V10 als basis.

Zodoende profiteert de auto van een aluminium spaceframe en een 5,2-liter V10. In de Hispano Suiza is dat spaceframe echter omkleed met koolstofvezel en de V10 heeft gezelschap van een supercharger gekregen. Het gevolg is een vermogen van 750 pk en een maximumkoppel van 700 Nm.

Deze kracht gaat via een handgeschakelde zesbak naar alle vier de wielen, een zestrapsautomaat met flippers aan het stuur is een optie.

De sprint naar 100 kilometer per uur kost 3,4 seconden en de topsnelheid ligt boven 330 km/h. Lichtmetalen wielen met een diameter van 22 inch behoren tot de standaarduitrusting, net als keramische remschijven. De V10 Supercharged is 4,94 meter lang, 2,06 meter breed en 1,25 meter hoog.

Hybride

Het wordt, als het aan Hispano Suiza ligt, nog veel mooier: op termijn komt er een hybride versie. Die combineert de supercharged V10 met een 150 pk elektromotor, die de voorwielen aandrijft. Voor volgend jaar staat bovendien een roadster op de planning.

De levering start van de Granturismo V10 Supercharged start over zes maanden. Hispano Suiza mikt op een vanafprijs van 700.000 euro, exclusief belastingen.