Touring Superleggera toont op de Autosalon van Genève de Bentley Continental Flying Star. Dat is een shooting brake-variant van de Bentley die tegen een zeer gepeperde prijs in een zeer gelimiteerde oplage wordt gebouwd.

Onze landgenoot Paul Koot heeft Carrozzeria Touring weer uit de vergetelheid gehaald. Onder de naam Touring Superleggera is de illustere carrosseriebouwer uit het verleden weer terug.

Na een schoonheid op basis van de Maserati GranSport en een stationwagen van de Quattroporte, is nu de Bentley Continental omgetoverd tot Shooting Brake.

Die tweedeurs stationwagen heeft een bagageruimte van 400 liter en met neergeklapte achterbank is dat 1.200 liter.

Continental GTC

De tweedeurs stationwagen is gebouwd op basis van de Continental GTC, omdat die cabrio van zichzelf al een verstevigd chassis heeft. Voor de showauto is gekozen voor een Speed-versie als basis.

Dus dat betekent een vermogen van 610 pk, een topsnelheid van 322 km/u en een sprint van 0 naar 100 km/u in 4,8 seconden. Maar er kan ook een reguliere Continental worden ingeleverd als donorauto.

Exclusief

Om het exclusief te houden, bouwt Touring slechts twintig exemplaren van de Flying Star. De auto kan geheel naar wens van de klant worden opgebouwd en heeft een basisprijs van 560.000 euro.

Samen met Bentley biedt Touring een garantieprogramma en de auto kan bij de Bentley-dealer worden onderhouden.