Citroën is lekker op dreef met concept cars. Op de stand in Genève telden we er drie en deze GQbyCitroën wordt ook nog even uit de hoge hoed getoverd. Hij is gemaakt in samenwerking met het Engelse mannenblad GQ.

De GQbyCitroën is ontwikkeld door de Fransen in samenwerking met het Engelse maandelijkse mannenblad GQ. De auto is getekend door Mark Lloyd, de Britse ontwerpchef bij Citroën die bekend is van onder meer de DS3. De bekleding en verdere aankleding van het interieur is gedaan door Patrick Grant, die de creatieve directeur van Savile Row Taylors – eveneens een bekende naam in Groot-Brittannië.

Het studiemodel is voorzien van naar achteren openslaande portieren. Het is een plug in-hybride met een 1,6-liter viercilinder. Theoretisch kan hij in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid zou zijn begrensd op 250 km/u. Als CO2-emissie wordt 80 gr/km opgegeven.

Dylan Jones, de hoofdredacteur van GQ vertelt: “We wilden een auto die een onmiskenbare ‘ik wil ‘m’-factor heeft. Hij moest een uiterlijk, gevoel en rijbeleving hebben die geen enkele gezonde man kan weerstaan. We wilden geen rauwe sportauto maar een ‘gentlemanly’ reisauto die zeker niet voor de massa is, maar alleen voor GQ.”