Hoe kun je Genève nu mooier in het zonnetje zetten dan je primeur die je daar op de beurs hebt staan, naar de stad te vernoemen? Het Maleisische Bufori noemt het nieuwe vierdeurs model dan ook Geneva.

Het kleine Maleisische Bufori presenteert de Geneva op de beurs in de Zwitserse hoofdstad. Bufori kenden we tot nu toe alleen maar van de tweezits La Joya, maar nu is het programma uitgebreid met deze limousine.

Hij is voorzien van een 6,1-liter V8 Hemi-motor van Chrysler. Die levert 430 pk en een maximale trekkracht van 586 Nm. Daarmee haalt hij een topsnelheid van 265 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u verloopt in 5,4 seconden. De CO2 uitstoot bedraagt 337 gr/km.

Waterkoker

Verder is de 5,34 meter lange Aziatische limousine onder meer voorzien van naar achteren openslaande achterportieren, is de achterbank op allerlei manieren vestelbaar en kan hij worden uitgerust met een waterkoker, gootsteentje, Chinese theeset, espressomachine, ijsmaker, minibar, lamswollen vloermatten en/of humidor voor de sigaren. Verder is er binnenin ruimte voor drie touch screen monitoren.

Wens

Ook deze Bufori kan geheel aan de wens van de klant worden aangepast. Er zijn zesduizend manuren voor nodig om de auto te bouwen. In juni 2010 start de productie. Bufori verwacht dat er dertig stuks per jaar een koper zullen vinden.

In totaal heeft de fabrikant een capaciteit van driehonderd auto’s per jaar. Bufori geeft voor de Geneva een belastingvrije prijs op van 300.000 euro.