De Corvette Grand Sport is een ‘gewone’ Corvette met wat Z06-trekjes maar het is vooral de naam die Corvette-liefhebbers in vervoering brengt. Grand Sport herinnert aan de Corvette Grand Sport uit 1963, waarvan er maar vijf gemaakt zijn.

De Corvette Grand Sport wordt in de lente in Europa leverbaar. Hij komt als coupé en cabriolet. Ten opzichte van de gewone Corvette heeft de Grand Sport bredere zijschermen voor en achter, een splitter in de stijl van de Z06 en een achterspoiler.

De remmen zijn aangepast, er worden andere schokdempers gemonteerd en ook de stabilisator en vering verschillen met die van de gewone versie.

Verder herken je de Grand Sport aan de speciale 18 inch wielen voor en 19 inch wielen achter.

De LS3 6.2 V8 levert ook in de Grand Sport 436 pk maar Chevrolet heeft wel de overbrengingsverhoudingen van de zesbak aangepast. Je kunt de Grand Sport ook met automaat krijgen.

De oorspronkelijke Corvette Grand Sport van 1963 was aanvankelijk bedoel voor de racerij. GM besloot echter af te zien van deelname aan raceklassen waaraan fabrieksteams deelnamen. De vijf prototypes kwamen echter toch in actie, ingezet door privéteams.