We hebben hem al vaak voorbij zien komen, maar nu is hij dan officieel: een kleine Aston Martin Concept op basis van de Toyota iQ.

De Cygnet is bedoeld voor bestaande Aston-rijders die gemakkelijk doch stijlvol door de stad willen rijden en hun bestaande Vantage of DB9 daar niet geschikt voor vinden. Het merk denkt in Europa op deze manier tussen de twee- en vierduizend Cygnets te verkopen, allemaal aan bezitters van een Aston Martin en zo dus verbonden aan bestaande sportwagens.

Zoals bekend is de Cygnet gebaseerd op de Toyota iQ. Hij heeft dan ook diens 1,3 viercilinder gekregen met 100 pk. Deze is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, optioneel is een CVT te bestellen. De auto stoot 110 gram/km uit, handig voor het merk om de uitstoot van hun snellere auto’s wat te compenseren.

Om nog een enigszins Aston-gevoel te krijgen heeft het merk zich uitvoerig beziggehouden met het interieur, maar kopers kunnen de auto ook vergaand personaliseren. Het 3+1 systeem bleef gehandhaafd. Standaard zijn zaken als navigatie en radio/cd met zes speakers aanwezig.