Eerder waren er al beelden gelekt maar nu is hij officieel: een hybride conceptcar van Ferrari gebaseerd op de 599: de HY-KERS.

De auto past volgens het Italiaanse merk bij hun onderzoek naar de inzet van hybride technologie voor supersportauto’s. Deze 599 GTB is voorzien van een lichtgewicht hybride aandrijflijn.

Een 40 kilo zware elektromotor is gekoppeld aan een zeventrapstransmissie met dubbele koppeling en werkt zo samen met de V12 (620 pk) uit de gewone 599. De litium-ion accu’s zijn extreem laag aangebracht om het zwaartepunt van de auto gunstig te houden.

De elektromotor levert op zijn beurt meer dan 100 pk, waardoor aan Ferrari’s eis dat elke extra kilo van het hybride systeem plus accu’s op zijn mist gecompenseerd moest worden door een extra pk, ruimschoots wordt voldaan.

De accu’s worden onder meer opgeladen tijdens het remmen en kunnen worden gebruikt om de auto (kortstondig) volledig op elektriciteit te laten rijden. Over mogelijke daadwerkelijke productie van deze hybride is nog niets bekend.