Ook al loopt VW niet voorop met de invoering van hybride en elektrische auto’s, het concern stelt zich wel ten doel in 2018 de grootste aanbieder te zijn van auto’s met elektromotor. Een hybride Jetta, Golf en Passat staan dan ook op de planning.

Hetzelfde geldt voor een E-Golf en een E-Jetta.

Morgen debuteert op de Salon van Genève de eerste productierijpe hybride van het merk, de VW Touareg Hybrid. Dat zal geen auto zijn die voor aantallen zorgt.

In 2012 verschijnt echter een Jetta Hybrid, een jaar later volgen de hybride versies van de Golf en de Passat.

Onlangs liet VW al een studie zien met dergelijke techniek, de hybride New Compact Coupé. Die beschikt over een 1.4 TSI die gekoppeld is aan een elektromotor. Dat lijkt een voorbode van de aandrijflijnen voor de hybride Jetta, Golf en Passat.

E-Golf

De VW E-Up wordt in 2013 de eerste geheel elektrisch aangedreven VW. Volgend jaar start een project waarbij een testvloot van 500 elektrische Golfs waardevolle informatie moet opleveren over elektrische aandrijflijnen.

Na de E-Up moet dat leiden tot een E-Golf en een E-Jetta. Die geheel elektrisch aangedreven versies van de hatchback en sedan staan eveneens voor 2013 op het programma.