Goed en slecht nieuws uit de stal van Pagani. Eerst het slechte nieuws: de C9, de opvolger van de Zonda, is zeer waarschijnlijk niet in Genève te zien. Maar niet getreurd: het merk toont wél de Zonda Tricolore, een eerbetoon aan de Italiaanse luchtmacht.

De Tricolore is gebaseerd op de Pagani Zonda Cinque. Dat betekent dat er een AMG V12 met een vermogen van 678 pk achterin ligt. De krachten gaan via een sequentiële zesbak naar de achterwielen. De Tricolore is een verwijzing naar de Frecce Tricolori, het stuntteam van de Italiaanse luchtmacht.

De carrosserie bestaat uit koolstofvezel. Slechts een klein beetje blauwe lak en strepen met de kleuren van Italiaanse vlag verstoren het carbon-fiësta. De overige verschillen ten opzichte van de Zonda Cinque zijn extra luchtinlaten en LED-dagrijverlichting. Er wordt maar één exemplaar gebouwd, dat voor een luttele 1,3 miljoen euro (exclusief belastingen) van eigenaar verwisselt. Op de Pagani-stand in Genève kunnen we de Zonda Tricolore in het echt bewonderen.