Schoon geweten: BMW 5-serie hybride

Wie een dikke BMW wil rijden, maar toch een schoon geweten wil hebben, kan tegenwoordig een hybride kopen van de X6 en de 7-serie. Ook de 5-serie staat zo’n vergroening te wachten. De concept car is al klaar.

BMW neemt de BMW 5-serie hybride mee de Autosalon van Genève. Voorlopig is het nog een concept car, maar ga er maar gerust van uit dat het seriemodel nauwelijks afwijkt van de showauto in Zwitserland.

De concept car is voorzien van een 306 pk sterke zescilinder lijnmotor die is gekoppeld aan een elektromotor. Verdere technische details of informatie over het benzineverbruik ontbreken nog.

De 5-serie gebruikt het zelfde concept als de 7-serie. De 54 pk sterke elektromotor is tussen de verbrandingsmotor en de achttraps automaat gebouwd. De accu is in de kofferbak ondergebracht.

Daarnaast is de 5-serie hybrid voorzien van technieken als een start/stop-systeem en kan hij remenergie hergebruiken. De elektromotor kan middels een ‘boost’-functie zorgen voor kortstondig extra vermogen en in stadsverkeer kan de BMW louter op elektrokracht rijden.

Tip de redactie