Hyundai i-flow toont ware gezicht

We moesten het tot nu toe nog doen met een detailschets, maar inmiddels heeft Hyundai meer prijsgegeven over de i-Flow Concept. Een schets toont ons nu de hele auto die een voorbode is voor de i40.

De i-Flow heeft een Cw-waarde van 0,25. De aandrijflijn bestaat uit een 1,7-liter turbodieselmotor, een elektromotor en een zestraps CVT-automaat. De energie wordt opgeslagen in lithium-polymeer accu’s. Het gemiddeld verbruik is 3 liter per 100 kilometer. Dit betekent een CO2-uitstoot van 85 gram per kilometer.

De concept-car is een voorbode van de i40, Hyundai’s nieuwe auto voor het D-segment. De i40 komt in maart 2011 als stationwagon op de markt. In september van dat jaar volgt de sedan. Die volgorde is niet toevallig gekozen: de stationwagon is bij ons goed voor het grootste deel van de verkopen.

Hyundai pakt sowieso al uit op de Autosalon van Genève. Naast de i-Flow debuteren ook de iX35 en een waterstofauto op basis van deze auto of de Tucson. Verder verwachten we de i30 facelift en iBlue-versies van de i10, i20, i30 en de i30 Crosswagon. Tenslotte zou er ook nog een concept-car van de i20 mpv kunnen staan. Die auto komt namelijk al in oktober van dit jaar in de showrooms te staan.

Tip de redactie