Meer details Mitsubishi ASX

Mitsubishi neemt de ASX crossover mee als Europese primeur naar de Autosalon van Genève. Voordat de beurs zijn poorten opent, geeft Mitsubishi al meer informatie vrij.

De Mitsubishi ASX kun je zien als regelrechte concurrent van de Nissan Qashqai. Mitsubishi ziet ‘m zelf als een Outlander-alternatief in het C-segment. Zo komt de wielbasis met een lengte van 2,67 meter overeen met die SUV. Ook deze Mitsubishi gebruikt het ‘Project Global’-platform.

Mitsubishi levert de ASX met een zelf ontwikkelde 1,8-liter diesel met een vermogen van 150 pk. Die voldoet aan de Euro V-emissie-eisen en is voorzien van technologieën als variabele kleptiming en een ClearTec-pakket.

Roetfilter

Dat bestaat onder meer uit een start/stop-systeem, roetfilter, elektrische stuurbekrachtinging, een regeneratief remsysteem en banden met een lage rolweerstand. Daarmee moet de CO2-uitstoot van de ASX binnen de perken blijven.

Benzine

De benzinemotor is een 1,6-liter met 116 pk en is alleen leverbaar in combinatie met tweewielaandrijving. Ook hier is het ClearTec-pakket toegepast. Mitsubishi belooft dat er in een later stadium ook nog een 116 pk sterke diesel aan het programma wordt toegevoegd. Bij de diesel heeft de koper de keuze tussen voor- en achterwielaandrijving.

Al in het begin van de zomer wordt het nagelnieuwe model leverbaar. Op 2 maart kunnen we de nieuweling op de Autosalon van Genève bewonderen.

Tip de redactie