Punto Abarth terug in Evo-trim

Nog meer Abarth-nieuws op de Autosalon van Genève: ook de Abarth-versie van de Punto Evo maakt z’n opwachting op de schorpioenenstand.

De Punto Evo Abarth krijgt een 162 pk sterke 1,4-liter Multiair motor onder de kap. De auto sprint in 7,5 seconden naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid is 215 km/h. Aan het verbruik is ook gedacht: de Punto Evo Abarth heeft standaard een start-/stopsysteem. Het gemiddeld verbruik is 5,0 liter per 100 kilometer en de CO2-uitstoot 142 g/km.

In tegenstelling tot bij de 500C Abarth is bij de Punto Evo Abarth wèl vanaf de introductie een Esseesse-kit te bestellen. Die tilt het vermogen naar 180 pk. De exacte gevolgen voor de prestaties en verbruikscijfers zijn nog niet bekend.

Ook naar de prijs is het nog gissen. Vanaf de tweede helft van dit jaar bindt de Punto Evo Abarth de strijd aan met gevestigde namen als de Seat Ibiza Cupra, Volkswagen Polo GTI, Opel Corsa OPC en Renault Clio RS. Op de Autosalon van Genève kunnen we de Abarth-creatie alvast in het echt zien.

Tip de redactie