Daihatsu Sirion krijgt nieuwe neus

De Japanse evenknie van de Daihatsu Sirion heet Boon. Daarvan zijn de eerste foto’s opgedoken van een gefacelifte variant. Grote kans dus, dat er binnenkort ook een vernieuwde Sirion klaar staat.

Onze Daihatsu Sirion wordt in Japan verkocht als Daihatsu Boon en Toyota Passo. De Europese variant rolt zelfs uit de zelfde fabriek als de Boon en Passo.

Het moet dus wel erg gek lopen als onze Sirion niet de zelfde uiterlijke wijzigingen ondergaat als deze Daihatsu Boon. Bij de Nederlandse importeur kunnen ze nog niet bevestigen of er een gewijzigde Sirion aankomt.

Door de hoge stand van de yen zijn Daihatsu’s op het moment niet goedkoop in Nederland. Daihatsu fabriceert alle modellen immers in Japan. Het merk kan dus niet goed profiteren van alle gunstige belastingmaatregelen die er rond kleine auto’s bestaan.

Vandaar dat de verkoopaantallen achter blijven bij de concurrentie. Wat de plannen van Daihatsu zijn voor de Autosalon van Genève, is nog niet bekend. Het zou ons niet verbazen als de gefacelifte Sirion er wordt gepresenteerd.

Tip de redactie