Skoda Fabia en Roomster gefacelift

Skoda heeft de Fabia en de Roomster licht gefacelift. Het meest interessant zijn echter de nieuwe motoren.

Skoda toont op de Autosalon van Genève de vernieuwde Fabia en Roomster. Het meest in het oog springend zijn de nieuwe grille en de bredere koplampen, die de breedte van de modellen moet benadrukken.

Skoda vindt dat de auto’s er een stoerder uiterlijk door krijgen. Verder betreffen de wijzigingen nieuwe lichtmetalen wielen en carrosseriekleuren en bovendien wordt bij de vernieuwingen gesproken van ‘decoratieve wieldoppen’.

Skoda vervangt de oude 1,2-liter driecilinder door de nieuwe 1,2-liter TSI, die een viercilinder is met directe brandstofinjectie. In de Fabia is hij te koop met vermogens van 86 en 105 pk.

DSG

De sterkste variant kan worden gekoppeld aan de zeventraps DSG en daarmee scoort de Fabia een verbruik van 5,3 liter op 100 km. Normaliter is de 1,2-liter TSI gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak.

De 1,4- en 1,9-liter TDI diesels u worden vervangen door common rails met inhouden van 1,2- en 1,6-liter. In de Skoda’s hebben ze vermogens van 75 en 105 pk en de Tsjechen beloven een uitstoot van minder dan 110 gram CO2 per kilometer.

In de loop van mei verschijnen de gewijzigde Fabia’s en Roomster in de Nederlandse showrooms.

Tip de redactie