Hyundai Veloster gaat voor goud

Hyundai is met een prototype van de Veloster aan het sporten in de sneeuw. Over enige tijd kunnen we deze opvolger van de Coupé verwachten.

De Hyundai Coupé heeft altijd de reputatie gehad van net-niet sportauto. Wellicht had dat de maken met zijn Koreaanse afkomst. Inmiddels is Hyundai stevig verankerd in Europa en worden verschillende modellen hier zelfs ontwikkeld.

Grote kans dus dat deze coupé-opvolger veel beter in de smaak valt bij Europeanen en hier voor goud kan gaan.

Een voorproefje van het nieuwe model hebben we enige jaren geleden gezien in de vorm van de Veloster concept car. Die naam ligt onderhand vertrouwd in het gehoor, vandaar dat we ‘Veloster’ voorlopig maar even aanhouden als naam van het nieuwe model. Dat komt in 2011 op de markt om te gaan concurreren in de klasse van de Volkswagen Scirocco en Opels coupé op Astra-basis.

Kia

Een ander belangrijke rivaal komt van Kia. Die is bezig met het ontwikkelen van een zustermodel van de Veloster. Dat wordt een productieversie van de Kee concept.

De ranke coupé wordt het uithangbord van het Hyundai-programma. Daar hoort natuurlijk de modernste techniek bij. Wat betreft het motorenpalet zetten wij in op de nagelnieuwe 1,6-liter direct ingespoten GDI-benzinemotor, die binnenkort debuteert in de iX35.

Net als bij de SUV zal die ook in de Veloster zijn voorzien van brandstofbesparende technieken als een start/stop-systeem. Wanneer Hyundai brood ziet in een diesel in de nieuwe coupé, dan wordt dat zonder twijfel de eveneens nieuwe 1,7-liter CRDi.

Tip de redactie