Porsche tuner Uwe Gemballa vermist

Uwe Gemballa, de man achter Porsche tuner Gemballa, wordt sinds vorige week vermist in Zuid-Afrika.

Uwe Gemballa wordt sinds het begin van vorige week vermist in Zuid-Afrika. Hij is geland op het vliegveld van Johannesburg, waarna hij is opgepikt door een zakenrelatie.

Daarna ontbreekt het spoor van de 54-jarige Duitser. Gemballa is bekend van het tunen van Porsches, al was het laatste wapenfeit een opgevoerde Ferrari Enzo.

Intussen komen de geruchten los. Het laatste levensteken voor zijn verdwijning is volgens de Zuid-Afrikaanse politie een telefoontje met zijn vrouw, waarin hij vertelt dat hij een ongeluk heeft gehad en dat hij een grote som geld nodig heeft.

De verdwijning zou te maken hebben met financiële en gerechtelijke problemen. Daarvoor zijn echter geen bewijzen gevonden.

Vlucht

Anderen beweren dat Duitse autoriteiten de zaken bij Gemballa inmiddels hebben stilgelegd en auto’s in beslag hebben genomen. Gemballa zou voor hen op de vlucht zijn. Dat wordt bij het bedrijf echter ontkend. “De zaken gaan gewoon door als altijd. We hopen dat Uwe vlug veilig terugkeert.”

Er zijn zelfs geruchten dat Gemballa is gevlucht van zijn familie, maar die roddels worden door mensen om hem heen afgedaan als nonsense. “Uwe is een goede zakenman en een liefdevolle vader. Zoiets kan echt niet waar zijn.”

De Zuid-Afrikanen behandelen de vermissing van Gemballa voorlopig niet als een misdaadzaak maar als een gewone verdwijning. “De politie zoekt op alle manieren. Ze sluiten geen misdaad of ongeluk uit.”

Tip de redactie