Eerste levensteken nieuwe Volkswagen Sharan

Volkswagen neemt de helemaal nieuwe Sharan mee als wereldpremière op de Autosalon van Genève. Op de Duitse website van Volkswagen is al deze eerste glimp te zien van de nieuwe mpv.

Het zal wel even wennen worden: sinds 1996 zijn we gewend aan de huidige Volkswagen Sharan. De grote mpv heeft een ongekend lange carrière achter de rug. Volgende week, als de Autosalon van Genève de poorten opent, is het tijd voor de helemaal nieuwe generatie Sharan.

Op de Duitse website van Volkswagen is al een teaser te zien van het nieuwe model en die toont, zoals verwacht, geen verrassingen. De Sharan draagt het zelfde familiegezicht als de nieuwste modellen van het merk.

Espace

Inmiddels is Ford in het segment van de grote mpv lachende derde met de Galaxy en de S-Max. De vorige Galaxy, die een zustermodel was van de Sharan, is inmiddels al lang verleden tijd. Ook bij Renault maken ze bepaald geen haast met het vervangen van de Espace, ooit het archetype van de fullsize mpv.

En de Chrysler Voyager, die voorheen ook hoge ogen gooide in dit segment, is helemaal uit beeld verdwenen. De nieuwe Sharan komt dus als geroepen en heeft een territorium dat een stuk leger is dan veertien jaar geleden.

Tip de redactie