BMW gaat elektrisch in Leipzig

BMW neemt z’n elektrische ‘project i’ serieus. De BMW-fabriek in Leipzig wordt ingericht om elektrische auto’s te produceren en ook in thuisstaat Beieren wordt flink geïnvesteerd.

In een joint-venture met SGL Carbon, SGL Automotive Fibers GmbH & CO KG zullen in Wackersdorf koolstofvezel elementen voor de nieuwe auto’s worden geproduceerd. BMW-CEO Norbert Reihofer: “We gaan de auto van de toekomst bouwen in Leipzig met techniek uit Beieren. Dat we dit op deze manier doen, komt door de kwaliteiten die Duitsland te bieden heeft: een hoogstaand productienetwerk en een hoog opleidingsniveau van de ingenieurs.”

In Leipzig, Landshut en Wackersdorf gaat de productie van de zogenaamde Megacity Vehicle plaatsvinden. Dat wordt volgens BMW een ‘innovatieve oplossing voor mobiliteit in stedelijke omgevingen’. De Megacity Vehicle is overigens slechts een onderdeel van project i, de ingenieurs hebben nog meer voor ons in petto. In de eerste helft van dit decennium komt project i op de markt als een submerk van BMW.

Tip de redactie