Cadillac terug in Europa

Cadillac plant na het faillissement van Kroymans een nieuwe aanval op de Europese markt. Die keer neemt GM de zaken zelf in handen.

Tot het faillissement in maart van het vorige jaar, was het Nederlandse Kroymans de Europese distributeur van Cadillac. Sinds het verdwijnen van Kroymans zijn alleen de CTS en de CTS-V op speciale bestelling geleverd in Europa. Het vakblad Automotive News meldt dat General Motors nu zelf bezig is met het opzetten van een importbedrijf voor de Europese markt. Cadillac richt zich daarmee alleen op de ‘belangrijkste markten’ in Europa. Wat dat precies betekent, wordt niet nader verklaard.

Welke modellen gaan worden gevoerd, is nog niet duidelijk. In elk geval zijn de CTS sedan en de snelle CTS-V van de partij. Op de Autosalon van Genève beleeft daarnaast de Coupe zijn Europese debuut. We krijgen ‘m in de herfst van dit jaar, nadat in de VS de verkoop in de zomer is gestart. Ook de CTS Sport Wagon en de nieuwe SRX worden getoond in Genève. Het ligt dus voor de hand dat die ook in de Europese showrooms komen te staan. Verder wil Cadillac het opnieuw proberen met de bizarre Escalade, die komt dan wel louter als hybride in Europa op de markt.

Tip de redactie