Honda werkt aan grote hybride

Honda wil in de toekomst ook grotere modellen uitbrengen met hybride-techniek. Een systeem voor grotere auto’s is intussen in ontwikkeling.

Honda heeft inmiddels een aardig assortiment hybrides. We kennen in Europa de Civic, Insight en de CR-Z. Ten opzichte van Toyota heeft Honda een beetje het nakijken, want daar rijden ook grotere auto’s zoals de Camry en modellen van Lexus rond met hybride-techniek.

Bij Honda is sinds kort een systeem in ontwikkeling waarmee in de toekomst ook grotere modellen hybride kunnen worden gemaakt.

Dat heeft Tomohiko Kawanabe, hoofd van de ontwikkelingsafdeling, bevestigd tegenover persbureau Reuters. Naar verwachting is de nieuwe techniek over drie jaar productierijp.

In het verleden richtte wilde Honda grotere modellen zuiniger maken door middel van dieseltechniek. Die strategie is in 2008 al weer verlaten.

Honda werkt wel aan een kleinere dieselmotor. Dat wordt noodzakelijk geacht voor de markt in India en Europa. Tot dusver heeft Honda alleen de 2,2-liter diesel in het programma die hier wordt geleverd in de Accord en de Civic.

Tip de redactie