Mercedes R-klasse facelift in de startblokken

De Mercedes R-klasse mag het dan goed doen bij Volendamse managers van de palingsound, de auto is niet het verkoopsucces geworden waar het merk uit Stuttgart op hoopte. Een facelift moet de verkopen een stevige duw in de goede richting geven.

Mercedes-Benz heeft de dikke camouflage van eerdere testauto’s inmiddels verwijderd. Zodoende zien we een R-klasse die profiteert van het nieuwe familiegezicht dat op onder andere de C-klasse z’n intrede deed.

Het uiterlijk is door de Mercedes-ontwerpers over de hele linie wat afgerond, zodat het ruimtewonder een stuk prettiger op het netvlies ligt. Aan de voorkant zijn er uiteraard dagrijverlichtingsledjes (mooi Scrabblewoord).

Het gaat om een facelift, dus onderhuids verandert er niet heel veel. Het platform blijft uiteraard hetzelfde, maar wel komt er waarschijnlijk een nieuwe (viercilinder) diesel in de R-klasse. Ook een hybride versie is op termijn een mogelijkheid.

In het topjaar 2007 wist Mercedes Nederland 239 R-klasses aan de man te brengen. Vorig jaar bleef de teller in ons land echter steken op 59 stuks. Mercedes-Benz onthult de gefacelifte R-klasse in het voorjaar, in de loop van de zomer verschijnt de nieuweling bij de dealers.

Tip de redactie