Toyota schroeft productie terug

Toyota kampt door de problemen met de terugroepacties met kwakkelende verkopen. Daardoor wordt ook de productie in Frankrijk en Engeland getroffen.

Toyota heeft vandaag verklaard dat de productie in Frankrijk in maart en april wordt teruggeschroefd door de afnemende vraag. Daaraan zijn de terugroepacties schuldig.

Dat meldt persbureau Reuters. Wereldwijd staat de teller van Toyota’s die terug moeten naar de garage voor wijzigingen aan gas- en rempedalen inmiddels op 8,5 miljoen exemplaren.

Vorige week werd al aangekondigd dat de productie in Engeland acht dagen zou worden stilgelegd. Nu is aangekondigd dat die periode wordt verlengd, maar hoe lang de productiestop duurt, is niet duidelijk.

In Amerika is het effect van de terugroepacties bij Toyota al pijnlijk zichtbaar. Daar is in januari de verkoop met 18,8 procent teruggelopen.

Ook de fabrieken daar produceren inmiddels minder auto’s. Merken van General Motors en Ford geven inmiddels extra inruilpremie aan klanten die hun Toyota inruilen.

Tip de redactie