Citroën geeft eerste foto DS High Rider prijs

Dit is ‘m dan, Citroëns tweede model in de DS-familie. De concept-car heet op de Autosalon van Genève nog geen DS4, maar DS High Rider.

Het Franse merk heeft na twee teasers een eerste officiële foto op de sociale netwerksite Facebook geplaatst. De High Rider is moeilijk in een hokje te plaatsen. Laten we het houden op een hatchback die hoger op z’n poten staat. Vandaar ook de naam High Rider. Specificaties van de auto geeft Citroën op dit moment nog niet prijs.

De High Rider is de voorbode van de DS4, een chique crossover op basis van de nieuwe Citroën C4. Net zoals de DS Inside Concept vorig jaar prijsgaf hoe de DS3 eruit kwam te zien en ook al flink wat C3 prijsgaf. De C4 en DS4 beleven op de Autosalon van Parijs (oktober) hun publieksdebuut. Begin 2011 komen ze op de markt.

Onder de kap komen de bekende VTi- en THP-motoren te liggen. Ook profiteert de DS4 van de nieuwe PSA-diesels met start-/stopsysteem. Op termijn (op z’n vroegst 2012) komt er ook een dieselhybride. De DS4 staat namelijk op de bodemplaat die PSA ook voor de Peugeot 3008 gebruikt, en dat is de eerste PSA-auto die als dieselhybride komt.

Tip de redactie