AMSTERDAM - Citroën is op het moment druk bezig de DS3 in de markt te zetten. Die hoeft het niet lang alleen te rooien, want de DS4 staat al in de coulissen.

Citroën neemt op de Autosalon van Genève een concept car mee voor de DS4. Dat is een sportieve mpv, die in 2011 het tweede model van de moderne DS-reeks is. Die is in het leven geroepen als het premium-programma van Citroën; de modellen zijn wat hoger in de markt gezet dan de reguliere modellen van het merk.

De DS4 is gebaseerd op de nieuwe C4, die aan het einde van dit jaar wordt verwacht. Op de najaarsbeurs in Parijs beleeft de huis-tuin-en-keuken C4 zijn debuut. De DS4 volgt in het begin van het volgende jaar.

Het concept is sterk gebaseerd op dat van de C-Sportlounge, een concept car uit 2005. Op termijn wordt het DS-programma afgrond met de  DS5. Dat is naar verluidt een SUV-achtige op basis van de C5.

Plaagplaatje

Op het plaagplaatje wat al van de DS4 rondgaat, is te zien dat de grille sterk lijkt op het gezicht van de DS3. Verder ontwaren we een agressief gevormde onderbumper en een opvallende raamlijn. Op de beurs in Genève, die over enkele weken voor de deur staat, krijgen we alle details van het DS4 studiemodel.