Mercedes test in het openbaar met een prototype van de nieuwe S-klasse. Die komt op z’n vroegst in 2012 op de markt.

Het model dat hier rijdt is een vroeg prototype. Carrosseriedelen van het huidige model zijn gemixt met delen van de nieuwe generatie S-klasse. Op deze manier wordt de techniek, het onderstel en de bodemplaat klaargestoomd voor de marktintroductie in 2012. Voor dat jaar staat de nieuwe generatie van Mercedes’ limousine gepland.

Er doen al wilde geruchten de ronde. Zo zou er een plug-inhybride variant komen van de nieuwe S-klasse. Dat model is al decennia de technologiedrager van Das Haus. Er is overigens al een concept getoond met dergelijke techniek in het huidige model.

Nog bij de huidige generatie S-klasse doet een viercilinder diesel zijn intrede. Die gaan we dan ook zeker terug zien in de geheel nieuwe S.

Mercedes heeft op de IAA van 2007 een F700 conceptcar getoond als een soort S-klasse van de toekomst. We zullen zeker designelementen van die studie in de volgende generatie S-klasse terugzien, maar zo extreem futuristisch als de F700 wordt de nieuwe S zeker niet. Met dit soort limousines nemen de merken geen risico’s. Kijk naar de nieuwe Audi A8. De nieuwe CLS wordt de auto voor mensen met geld die een bijzondere koets op de oprijlaan willen hebben.