BMW heeft de X5 bijgepunt en het motorenaanbod nog eens tegen het licht gehouden. Met zijn facelift is hij klaar voor de rest van zijn levenscyclus.

Je moet even goed kijken, maar hier staat toch echt de vernieuwde BMW X5. Hij is het gemakkelijkst te herkennen door de LED-ringen in de koplampen en ook de lampen aan de achterzijde zijn voorzien van LED-techniek.

Bovendien zijn die opnieuw vormgegeven. Ook zijn er grote luchtinlaten aan de voorzijde en zijn de onderstukken van de bumpers voortaan in de carrosseriekleur uitgevoerd.

Nieuwe exterieurkleuren, verbeterde materialen aan de binnenkant en een nieuw assortiment lichtmetalen wielen maakt de X5 klaar voor de rest van zijn leven.

Motorenaanbod

Ook het motorenaanbod van de vernieuwde X5 is nieuw. Op de M-versie na is de topmotorisering de xDrive 50i, die lost de 48i af en heeft een V8 met en vermogen van 407 pk. Dan is er de xDrive35i die een zes-in-lijn heeft met een vermogen van 306 pk.

De sterkste diesel is voortaan de 40d met die eveneens een vermogen van 306 pk heeft en een maximale trekkracht van 600 Nm. De kleinste diesel is en blijft de xDrive30d. Die krijgt er wel tien pk bij en levert nu 245 pk.

Op de Autosalon van Geneve wordt de vernieuwde BMW X5 gepresenteerd. Kort daarna arriveert hij bij de dealers.