Er gloort hoop voor de tifosi die Ferrari’s aankondiging van een hybride 599 toch een beetje als heiligschennis beschouwden. Ferrari heeft namelijk toegegeven dat het werkt aan een extra heftige versie van diezelfde 599: de GTO.

Dat heeft Ferrari-directeur Amedeo Felisa tegen Autocar gezegd. De 599 GTO gaat boven de sportievere HGTE-versie opereren.

Ferrari geeft de 6,0-liter V12 in de GTO een krachtkuur, waardoor het vermogen boven 650 pk uitkomt. Ook profiteert de GTO van diverse verworvenheden van Ferrari’s exclusieve XX-klantenprogramma.

Zo krijgt de sterkste straat-599 het verbeterde remsysteem van de 599 XX.  Andere mogelijke aanpassingen zijn verbeterde software voor de versnellingsbak en aerodynamische verbeteringen van de XX.

Autosalon

Zeker is wel dat de 599 GTO profiteert van de gewichtsbesparende technieken op de klantenracer. Hierdoor daalt het gewicht naar ongeveer 1.650 kilogram, veertig kilogram minder dan de gewone 599.

Ferrari geeft de officiële informatie prijs op de Autosalon van Genève. De prijs van de 599 GTO zal door de geavanceerde technologie waarschijnlijk flink hoger uitvallen dan die van de gewone 599.