Alle aandacht mag momenteel dan uitgaan naar de snel naderende Autosalon van Genève, maar ook in Chicago opent binnenkort een autotentoonstelling z’n deuren.

Kia vergeet de Amerikanen niet en gunt ze een heuse wereldprimeur in de vorm van de Ray Concept. Inmiddels heeft het Koreaanse merk twee teasers vrijgegeven.

De Ray Concept is een plug-in hybride. De auto is ontworpen door het Kia Design Center in de Verenigde Staten. De Ray is echter duidelijk meer dan een vingeroefening voor de designers: Kia wil met de concept-car aantonen wat voor vooruitgang het heeft geboekt op het gebied van alternatieve aandrijflijnen.

Waarschijnlijk maakt de Ray gebruik van lithium-polymeer accu’s, die immers in alle toekomstige hybrides van Hyundai-Kia liggen.

Lpg-hybride

In Europa heeft Kia nog geen hybride rondrijden, maar in Zuid-Korea is er al de Forte LPI Hybrid. Dat is een lpg-hybride. Vanwege het lpg-netwerk in Nederland is die auto juist ook voor hier interessant. De importeur onderzoekt momenteel dan ook of het mogelijk is deze hybride naar ons land te halen.

Mocht u toch toevallig in de buurt zijn: de Autoshow van Chicago vindt plaats van 12 tot en met 21 februari. Waarschijnlijk neemt Kia de Ray Concept ook mee naar de Autosalon van Genève.