BMW verbaasde vriend en vijand op de IAA in Frankfurt met de Vision Efficient Dynamics. Nu verbaast het merk uit Beieren ons voor de tweede keer, want de heftige concept-car gaat daadwerkelijk in productie.

Een BMW-medewerker heeft tegen Inside Line gezegd dat de productieversie dezelfde technische specificaties heeft als de concept-car van eind vorig jaar.

Dat betekent dat BMW een plug-in hybride sportwagen in het gamma krijgt. Het Beierse merk wil in totaal tussen de 5.000 en 10.000 exemplaren bouwen, meldt Inside Line.

De BMW Vision Efficient Dynamics heeft een vermogen van 356 pk en een maximumkoppel van 800 Nm.

Aandrijflijn

De aandrijflijn van de auto bestaat uit twee elektromotoren en een driecilinder turbodiesel. Deze heeft een cilinderinhoud van 1,5-liter turbodiesel.

Ondanks de kleine cilinderinhoud heeft deze een vermogen van 163 pk en een maximumkoppel van 290 Nm. De plug-in hybride heeft een transmissie met dubbele koppeling.

De anonieme BMW-bron heeft niets gezegd over de uiteindelijke introductiedatum van de auto. Daarom lijkt het onwaarschijnlijk dat we voor 2012 een levensteken van BMW’s eerste supercar sinds de M1 te zien krijgen.