Net als bij Jaguar doet de nieuwe 3.0 turbodiesel bij Land Rover steeds meer z’n intrede in het gamma. Het gaat om nieuwe versies van de Discovery 4 en de Range Rover Sport.

Bij de Discovery is de 3,0-liter turbodiesel nu ook verkrijgbaar als S automaat. Deze versie vervangt de S automaat met 2,7-liter turbodiesel. Het vermogen stijgt naar 245 pk en het koppel naar 600 Nm.

Het verbruik van de 3.0 TDV6 S automaat is 9,3 liter per 100 kilometer. Dat betekent een CO2-uitstoot van 244 g/km, waar de 2.7 TDV6 S automaat nog 270 gram CO2 per kilometer uitstootte. De Discovery 3.0 TDV6 S automaat kost 76.900 euro.

Keyless Start

19-inch lichtmetaal behoort tot de standaarduitrusting. De Land Rover Discovery 4 S onderscheidt zich verder met onder meer Keyless Start met start-/stopknop, automatische airconditioning, hoogwaardig audiosysteem, multifunctioneel stuurwiel, groot TFT-LCD informatiedisplay in instrumentenpaneel, Terrain Response, luchtvering, hoge en lage gearing, elektronisch blokkeerbaar centraal differentieel, uitgebreide veiligheidsuitrusting.

Ook in de Range Rover Sport is de 3.0 TDV6 met 211 pk en 520 Nm de nieuwe basismotor. De sprint naar 100 kilometer per uur kost 10,3 seconden en de topsnelheid is 193 kilometer per uur. De nieuwe basisdiesel komt als SE, HSE en als Autobiography. De vanafprijs is 81.900 euro.

Satellietnavigatiesysteem

Tot de standaarduitrusting van de Range Rover Sport S behoren onder meer Keyless Start, automatische airconditioning, een Harman/Kardon-audiosysteem, harddrive satellietnavigatiesysteem, Bi-Xenon koplampen met bochtverlichting, Terrain Response, luchtvering, hoge en lage gearing, elektronisch blokkeerbaar centraal differentieel, sportief afgestemd onderstel en 19-inch lichtmetalen wielen.