Bij Cadillac willen ze de BLS gauw vergeten. Er wordt druk gewerkt aan een nieuw compact model.

Cadillac werkt aan de ATS. Dat is een nieuw model dat het binnenkort moet opnemen in het segment van bijvoorbeeld de Audi A4 en de Mercedes C-klasse. Tot voor kort verdedigde de op de Saab 9-3 gebaseerde BLS daar de stellingen. Die auto kende weinig succes en was bovendien niet leverbaar in Amerika.

De ATS wordt een puur Amerikaans product. Naar verwachting toont Cadillac op de show in Los Angeles, die in december wordt gehouden, een concept car. Maar ook de salon in Parijs (oktober) wordt genoemd als mogelijke premièreplek. De showauto is een traditionele sedan. Van de productieversie komen op termijn ook een wagon, coupé en cabriolet. Bij die laatste wordt nog gesteggeld over een opvouwbare hardtop of een traditionele stoffen kap.

Pas in 2012 wordt de productieversie van de ATS verwacht. Dan zal hij om te beginnen de Amerikaanse gaan veroveren. Wat tegen die tijd de Europese plannen zijn met Cadillac, is nog onduidelijk. Op het moment staat het merk na het faillissement van General Motors en Europese importeur Kroymans hier op een heel laag pitje.