De overname van Hummer door het Chinese Tengzhong, stond gepland op 1 december. Nu is dat uitgesteld tot de lente.

Tengzhong wacht nog steeds op toestemming van de Chinese autoriteiten voor de overname van Hummer. Zonder goedkeuring van de staat, kan Hummer niet van General Motors worden gekocht. Suo Lang Duo, een ondernemer die na de inlijving van Hummer twintig procent van de aandelen in Tengzhong krijgt, vertelt tegen persbureau Reuters dat hij hoopt dat er in de lente een definitieve overeenkomst is. Volgens de officiële lezing is de overeenkomst uitgesteld tot het einde van februari.

“Als de reglementen het toelaten, zullen we Hummers gaan produceren in China,” verklaart hij. Daarmee gaat hij in tegen eerder beloftes om de productie in Amerika te houden. Voordat het zo ver is, moet Tengzhong nog een vergunning krijgen voor het produceren van auto’s.

Suo Lang Duo ziet een goede toekomst voor Hummer in China. “Het is de koning onder de offroaders. De auto’s zouden het goed doen in China, waar we vaak te maken hebben met natuurrampen. Tijdens de aardbeving van 2008 in Sichuan, zouden Hummers nuttig zijn geweest.”