De Autosalon van Genève is in aantocht en zodoende weten we steeds meer over wat we te zien krijgen. Pininfarina verblijdt ons met een eerste schets van een gloednieuwe concept-car.

De Italiaanse designstudio geeft nog nauwelijks details van de roadster prijs.

Wel vermeldt de officiële informatie dat de tweezitter gebaseerd is op een Alfa Romeo, waarschijnlijk de Spider. Met de concept-car viert designstudio Pininfarina z’n tachtigste verjaardag.

Naast deze concept-car is er nog een link tussen Alfa Romeo en Pininfarina in Genève. Een nog naamloze concept-car is onderdeel van een trio concept-cars dat Alfa Romeo ter ere van het 100-jarig jubileum op de Autosalon van Genève presenteert.

Giulietta

De andere twee zijn ook nog niet onthuld en zijn afkomstig van Giugiaro en Bertone. Naar verluidt toont het trio stijlkenmerken van de opvolger van de 159, de Giulia.

Voor de kortere termijn laat Alfa Romeo op de Autosalon van Genève de Giulietta zien. Die geldt als de opvolger van de 147 en gaat het opnemen tegen auto’s als de BMW 1-serie en de Audi A3. De Giulietta komt met Multiair- en Multijet-motoren met vermogens tussen 105 en 235 pk.