Ford is zonder meer het Amerikaanse autoconcern waar de zaken er het beste voorstaan. Over 2009 heeft het concern zelfs een flinke winst gemaakt.

Ford heeft over 2009 een winst geboekt van 2,7 miljard dollar. En het goede nieuws houdt niet op, want ook dit jaar verwacht het concern winst te maken. Ford rekent erop dat het marktaandeel in 2010 groeit, omdat de concurrentie het dit jaar moeilijk krijgt.

Alhoewel Ford ook voor 2011 winst voorspelt, blijft het merk bij monde van financieel directeur Lewis Booth realistisch: “Onze financiële huishouding is momenteel nog niet helemaal op orde en we moeten ook afwachten of het economisch herstel doorzet. Dat laatste is cruciaal voor ons.”

In het laatste kwartaal van vorig jaar boekte het Amerikaanse concern een winst van 868 miljoen dollar. In 2008 noteerde Ford over die periode nog een verlies van 6 miljard dollar. In totaal leed Ford tussen 2006 en 2008 een verlies van 30 miljard dollar.

Ford heeft in de afgelopen jaren z’n hele Premier Automotive Group van de hand gedaan. Aston Martin ging naar een Arabische investeerder en Prodrive, Jaguar-Land Rover naar Tata en Volvo komt binnenkort in handen van het Chinese Geely. Deze verkopen hebben Ford ook geholpen om de financiële huishouding op orde te krijgen.