Op moment is de naderende onthulling van de Porsche Cayenne een mooie bliksemafleider voor de mannen uit Zuffenhausen. De testrijders dachten ongestoord te kunnen boenderen met de nieuwe 911, maar hadden buiten de spionagefotograaf gerekend.

De testrijder van Porsche werd overvallen door een forse sneeuwbui, maar dat mocht de pret niet drukken. De spoiler achterop duidt erop dat we hier te maken hebben met een sterkere versie van de 911.

Dat kan goed kloppen, want de speciale versies komen natuurlijk ook weer: de Turbo, GT3 (RS) en de GT2. Waarschijnlijk is dit de Turbo, die met z’n vierwielaandrijving uitstekend uit de voeten moet kunnen in de sneeuw.

Het vermogen van de Turbo stijgt bij de generatiewisseling weer, dus reken op ongeveer 520 pk.

Schoner

Zoals alle fabrikanten van exoten doet Porsche ook flink z’n best om de nieuwe generatie 911 een stuk schoner te maken. Door het gebruik van nieuwe motoren met directe inspuiting daalt de CO2-uitstoot en ook het gebruik van lichtgewicht materialen draagt hier aan bij.

Een start-/stopsysteem gaat tot de standaarduitrusting behoren. Porsche heeft nadrukkelijk aangegeven dat een hybride versie voorbehouden blijft aan de minder sportieve modellen binnen het gamma, dus de Cayenne en de Panamera.

2011

De nieuwe 911 staat op de rol voor op z’n vroegst 2011. Versies zoals deze Turbo komen echter nog later, dus vanaf 2012. Porsche heeft bevestigd dat het rond die tijd ook met een model onder de Boxster komt.

Op korte termijn kunnen we de nieuwe Cayenne verwachten. Op de Autosalon van Genève, om precies te zijn.