Eindelijk eens goed nieuws vanuit Trollhättan: ondanks dat de curator daar aan het roer zit, is het afbouwen van het merk nog niet gestart. GM wil wachten tot de gesprekken over overname zijn afgerond.

Al op 18 december kondigde General Motors aan dat Saab zou worden afgebouwd. Inmiddels zitten de curatoren van Alix Partners in de directiekamer in Trollhättan.

Investeringsmaatschappij Genii Capital, die in de race is voor overname van Saab, geeft bij persbureau Reuters echter aan dat ‘er nog niets is gedaan om het bedrijf minder aantrekkelijk te maken voor overnamekandidaten’.

Dat betekent dat het afbouwen van het merk nog niet in gang is gezet.

Paul Aukerland, van vakbond IF Metall bevestigt dat de productiefaciliteiten niet zijn veranderd en dat Alix Partners nog niets heeft gedaan. Er is dus optimisme dat Saab toch nog wordt overgenomen door één van de kandidaten.

Overname

Volgens insiders bereiden de curatoren het afbouwen van het merk voor, maar gaat dat pas van start als de gesprekken over overname zijn afgerond.

De werknemers bij de fabriek hebben de opdracht om tot het einde van volgende week door te gaan met de productie. Daarna is er nog geen duidelijkheid wat er gaat gebeuren.

Tot de overnamekandidaten behoort nog steeds Spyker, dat als langste meedoet aan de race. Ook het Luxemburgse Genii Capital , dat wordt gesteund door Bernie Ecclestone heeft interesse in Saab. Maar het is onbekend of ze ook daadwerkelijk in onderhandeling zijn over de overname.