Mercedes-Benz is momenteel druk aan ’t werk met z’n B-klasse. Nu moet de mpv-versie ook de sneeuw trotseren tijdens de testsessies.

Mercedes-Benz gooit het roer flink om bij de A- en de B-klasse. De A-klasse wordt flink platter en sportiever dan de huidige, en de B-klasse die u hier ziet blijft de mpv.

De A-klasse groeit naar 4,28 meter, maar de hoogte daalt met 16 centimeter naar 1,43 meter. Ook de B-klasse groeit in de lengte, maar zal qua hoogte op hetzelfde niveau als nu blijven.

Hongarije

De nieuwe A- en B-klasse zullen van de band rollen in een gloednieuwe fabriek in Hongarije. Voor de motoren gaat Mercedes-Benz, dat zelf op het moment geen compacte downsizemotoren heeft, waarschijnlijk samenwerken met Renault. Het Franse merk heeft immers de 1,2- en 1,4-liter TCe turbomotoren.

Ook komt Mercedes-Benz met alternatieve aandrijflijnen op de proppen. De eerste variant is een elektrische B-klasse met een actieradius van 200 kilometer. Met brandstofcel verdubbelt de reikwijdte en de elektrische versie met driecilinder range-extender komt 600 kilometer ver zonder dat tanken nodig is.

Carrosserie

We zien de nieuwe B-klasse telkens als gecamoufleerde mpv-achtige, maar dat is niet de enige carrosserievariant voor de nieuwe generatie.

Naast de A-klasse, waarmee Mercedes-Benz de aanval wil openen op de BMW 1-serie en de Audi A3, denkt het merk ook aan een cross-over (BLK) en vierdeurscoupé (BLS). Die carrosserievarianten moeten volgens de Duitse media nog het definitieve groene licht krijgen.