De Mercedes E-klasse Cabrio is nog maar net onthuld, maar we kunnen u nu al de vanafprijs melden van de dakloze E.

De prijzen starten bij 51.900 euro. Voor dat geld krijgt u een E 200 CGI Cabrio. Die versie is ook voorzien van een start-/stopsysteem. De basisversie heeft een C-label, net als de open E 220 CDI en de E 250 CDI Cabrio. Het nieuwe Aircap-windgeleidingsscherm wordt tijdelijk in combinatie met het verbeterde Airscarf aangeboden voor 495 euro. Dat betekent een voordeel van 1.300 euro.

Aircap is een nieuw windgeleidingssysteem dat is geïntegreerd in de voorruitstijl. Dit windschot komt na een druk op de knop zes centimeter omhoog uit de voorruitstijl waardoor het de rijwind over de passagiers leidt. Alle inzittenden profiteren hiervan: zij ervaren beduidend minder turbulentie. Bovendien zorgt Aircap er op koudere dagen voor dat warme lucht van de verwarming langer in het interieur blijft hangen

De E-klasse Cabrio verschijnt in maart bij de dealers. Voor wie echt niet zo lang kan wachten, heeft de importeur van Mercedes-Benz op 21 en 22 januari een exclusieve preview in Utrecht. Opgeven kan via Mercedes-Benz.nl .